Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین با بیان اینکه افراد با تفکر «از این ستون به آن ستون فرج است» به دنبال حل مشکلات و نیازهای خود در مقاطع تحصیلی مختلف هستند، گفت: وقتی دانشجو می‌بیند که دانشگاه نمی‌تواند راهکار حل مشکلاتش شود دچار بی‌انگیزگی علمی و تحصیلی می‌شود.

علی فتح‌طاهری، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بین نسل امروز با نسل دیروز تفاوت بسیاری است، یکی از این جنبه‌های تفاوت وجود امکاناتی است که در اختیار نسل امروز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این امکانات موجود امروز را به اعتقاد و انگیزه‌ای که دانشجو باید به کار خود داشته باشد گره بزنیم این دو در کنار هم می‌تواند تحولی در حوزه آموزش و پژوهش ایجاد کنند.

فتح‌طاهری تصریح کرد: متأسفانه این احساس وجود دارد که دانشجویان ادوار قبل انگیزه کار علمی بیشتری نسبت به دانشجوی امروز داشتند با این حال امکانات و ابزار دانشجوی امروز بیشتر از دیروز است اما زمانی که دانشجو وارد دانشگاه می‌شود به دلیل نبود انگیزه لازم نمی‌تواند از امکانات موجود استفاده مطلوب را داشته باشد.

وی با بیان اینکه باید تفکر صرف مدرک‌گرایی با فرهنگ‌سازی کنار رود، ادامه داد: باید با اصلاح روند پذیرش دانشجو و رشته‌های موجود این انگیزه در دانشجو ایجاد شود و آن‌ها بدانند فواید و ثمرات کار خود را خواهد دید.

این استاد دانشگاه گفت: در حال حاضر تا حدود زیادی شاهد کم شدن استقبال به سمت مدرک‌گرایی در جامعه هستیم با این حال رسانه‌ها باید کمک کنند که دانشجو به سمت رشته‌هایی گرایش پیدا کند که به‌واسطه آن مشکلی از جامعه و خود را حل کند.

وی با بیان اینکه مسائل مختلفی در مسیر بی‌انگیزگی علمی دانشجویان نقش‌آفرینی می‌کند، گفت: باید علل و عوامل مختلف را آسیب‌شناسی کرد تا در حوزه قبل و بعد از دانشگاه مشکلات ارزیابی شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین اضافه کرد: از سوی دیگر مشکل اینجاست که در نظام آموزش قبل دانشگاه، دانش‌آموز نمی‌داند قرار است بعد از قبولی در دانشگاه کجا برود، اگر دانش‌آموزی درست استعدادیابی شود چه بسا بعد از مقطع دیپلم نیازی به ورود به دانشگاه نداشته باشد و به سمت بازار کار برود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر دانش‌آموز تنها راه باز برای خود را حضور در دانشگاه می‌داند، بعد از ورود نیز تا مقطع لیسانس درس می‌خواند اما بعد از آن با مشاهده اینکه این مدرک نمی‌تواند مشکلات او را حل کند به سمت فوق‌لیسانس و یا مدارج بالاتر می‌رود.

فتح‌طاهری بیان کرد: در حقیقت در این پروسه افراد تفکر «از این ستون به آن ستون فرج است» را به کار می‌برند تا شاید در مقاطع بالاتر مشکل خود را حل کند در صورتی که ممکن است مشکل آن‌ها بدین شکل هم حل نشود؛ در این حالت وقتی دانشجو می‌بیند که دانشگاه نمی‌تواند راهکار حل مشکلاتش را ارائه دهد دچار بی‌انگیزگی علمی و تحصیلی می‌شود.

مشاوره قبل از دانشگاه پررنگ‌تر از وضعیت فعلی شود

وی تأکید کرد: انتخاب مسیر باید در دوره قبل از دانشگاه به افراد یاد داده شود تا متناسب با آن هدف‌گذاری کنند و بعدها گرفتار سردرگمی نشوند. همچنین باید مشاوره‌ها و آموزش‌های قبل از ورود به دانشگاه پررنگ‌تر از وضعیت فعلی شود تا دانش آموزان با مراجعه به آن بتوانند در رشته‌ای وارد شوند که به آن علاقه دارند و موردنیاز خود و جامعه است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ممکن است خانواده‌ها شخص را مجبور به ورود به دانشگاه و یا رشته‌ای خاص کنند، یادآور شد: در حال حاضر متأسفانه انتخاب رشته‌ها بیشتر براساس جوی است که رخ داده برای مثال دانش‌آموزان در مقطع متوسطه به سمت رشته‌های تجربی گرایش پیدا کرده‌اند و همین موجب شده حضور در رشته‌های فنی مهندسی کم شود.

وی ادامه داد: این دیدگاه با این تفکر صورت می‌گیرد که شاید رشته تجربی زمینه اشتغال بیشتری نسبت به سایر رشته‌ها داشته باشد همین امر موجب می‌شود که حتی فردی که هیچ علاقه‌ای هم به این رشته ندارد تحت‌ تأثیر تبلیغات و حتی خانواده خود به سمت رشته‌های پزشکی برود.

فتح‌طاهری با بیان اینکه اگر شخص در رشته‌ای که به آن علاقه دارد وارد شود احتمال موفقیت بیشتری دارد، تأکید کرد: باید دانش‌آموزان رشته‌ای را انتخاب کند که متناسب با علایقشان باشد از سوی دیگر در دانشگاه رشته‌هایی متناسب با نیاز جامعه‌ ایجاد شود.

وی اضافه کرد: باید هر سال رشته‌ها و واحدهای درسی متناسب با نیاز جامعه بازشناسی شود اما متأسفانه این اتفاق خیلی کم رخ می‌دهد و ممکن است یک رشته بدون بررسی لازم تدریس شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین در پایان تأکید کرد: در هر رشته‌ای تعدادی دانشجوی با انگیزه در حال فعالیت هستند و یا دانشجویانی که از بد حادثه و بی‌علاقگی در آن رشته حاضر شده‌اند لذا برای حل این مشکل باید قبل از دوره دانشگاه مشاوره صحیح برای افراد انجام شود تا در رشته‌ای وارد شوند که موردنیاز جامعه باشد و به آن علاقه داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی مدرک گرایی فارغ التحصيلان دانشگاهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۴۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم عموعابدینی ظهر دوشنبه در سومین جلسه کارگروه پیاده‌سازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول ساماندهی و بازنگری رشته‌های دانشگاهی استان اصفهان اظهار کرد: برای ایجاد مشارکت حداکثری در زمینه آمایش، برنامه‌ها و پیشنهادهایی برای هر استان در نظر گرفته شده و استان اصفهان در آمایش سرزمینی متفاوت از نقاط دیگر است.

وی ادامه داد: این استان فضای آموزشی، پژوهشی و فناوری ویژه‌ای را ایجاد کرده است و در مقایسه با بسیاری از نقاط دیگر خاص به حساب می‌آید.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: در آمایش ملی، میان آمایش سرزمینی و آموزش عالی تفاوت‌هایی وجود دارد و متأسفانه در حال حاضر، آموزش‌ها و تحقیقات در برخی واحدها چندان تقویت نشده است.

وی با بیان اینکه آمایش با مشارکت و تشکیل کارگروه استانی را در دستور کار داریم، گفت: دانشگاه از طریق نخبگانش باید رشته‌هایی را که صنعت نیاز دارد، راه‌اندازی کند. نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود و این مسئله در آمایش مشخص و برایش برنامه‌ریزی می‌شود.

عموعابدینی با بیان اینکه آمایش دانشگاه فرهنگیان در کشور انجام شده است، تصریح کرد: اکنون مسئله و نیاز جدی به بخش وزارت علوم و تحقیقات کشور بازمی‌گردد.

وی افزود: برخورداری از دانشگاهی قدرتمند و باکیفیت برای ما دارای اهمیت است و همه دانشگاه‌ها را نیز اعم از دولتی و آزاد در بر می‌گیرد. آمایش رشته و اشتغال را نباید نادیده گرفت.

کد خبر 6098373

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • رشته شیلات به رشته های تحصیلی محقق اردبیلی افزوده می شود
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • قم، پیشرو در تربیت معلمان پرورشی
  • تصویب رشته‌های جدید دانشگاه آزاد نی‌ریز در مقطع دکتری
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه