Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین رئیس دانشگاه کار استان قزوین از کاهش ۴۵ درصدی وابستگی این دانشگاه به شهریه خبر داد و گفت: درآمدهای این دانشگاه به‌جای شهریه از طرح‌های دانشجویی و شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین می‌شود به همین جهت ۴۵ درصد از وابستگی خود را به شهریه کاهش دادیم.

حسن اسدی رئیس دانشگاه کار استان قزوین به مناسبت بیست‌وپنجمین تأسیس این دانشگاه در نشست با اهالی رسانه که عصر امروز در محل این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه کار از سال ۷۵ آغاز به کار کرد و در حال حاضر سه شعبه در شهرهای قزوین، زنجان و رفسنجان دارد که در ابتدای امر با ۶ رشته کارشناسی و کاردانی فعالیت خود را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این دانشگاه با همکاری وزارت کار و خانه کارگر باهدف تحصیل کارگران و فرزندان آنان آغاز به کار کرد و در سال نخست ۶۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل در این دانشگاه شدند.

رئیس دانشگاه کار استان قزوین خاطرنشان کرد: تا سال ۸۰ درگیر ایجاد امکانات سخت‌افزاری و نیروی انسانی بودیم،۷۰۰۰ مترمربع کلاس‌های آموزشی، ۴۰۰۰ مترمربع آزمایشگاه و ۴۰۰۰ مترمربع فضای رفاهی این دانشگاه اختصاص دارد. همچنین در دانشگاه کار ۳۸ کارمند و ۳۱ نفر هیئت‌علمی تمام‌وقت فعالیت دارند.

وی بیان کرد: شعار اولیه دانشگاه «آموزش، مهارت، کار» بود و از اهداف این دانشگاه می‌توانیم به آموزش کیفی، پرورش خلاقیت‌ها و مهارت‌ها و اعتلای فرهنگ اخلاقی و اسلامی اشاره کنیم.

اسدی تشریح کرد: درآمدهای این دانشگاه به‌جای شهریه از طرح‌های دانشجویی و شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین می‌شود به همین جهت ۴۵ درصد از وابستگی خود را به شهریه کاهش دادیم و تحصیل در مقطع کاردانی این دانشگاه برای همه اقشار رایگان است. بر اساس برنامه رزی صورت گرفته در تلاش هستیم میزان وابستگی دانشگاه به شهریه را تا ۷۰ درصد کاهش دهیم.

وی گفت: اغلب دانشجویان پس از فراغت از تحصیل جذب بازار کار می‌شوند، در سال ۹۸ بالغ‌بر ۴۳۰ نفر از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شدند که ۲۸۵ نفر استعلام استخدامی گرفتند که معادل ۶۶.۲ درصد است.

رئیس دانشگاه کار استان قزوین تشریح کرد: در برنامه داریم تا دوره‌های مهارتی را افزایش دهیم برای همین ۳۰ تفاهم‌نامه با دستگاه‌ها و نهادهای استان قزوین منعقد شده است تا دانشجویان علاوه بر رشته تحصیلی خود با چند مهارت دیگر نیز آشنا شوند.

آموزش در مقطع کاردانی رایگان است

عباسی نیکو معاون دانشجویی و فرهنگی این دانشگاه بیان کرد: در حوزه دانشجویی مانند سایر دانشگاه‌ها خدماتی را برای دانشجویان مدنظر داشتیم و خواهیم داشت؛ دانشجویان در حوزه انجمن‌های علمی، تیم‌های ورزشی و چاپ نشریات دانشجویی فعالیت دارند؛ همچنین چهار کانون دانشجویی در این دانشگاه فعال است.

وی اشاره کرد: بر اساس ارزیابی حوزه معاونت فرهنگی وزارت علوم در سال ۹۸ از بین ۳۰۲ دانشگاه غیرانتفاعی کشور جزو ۱۰ دانشگاه نخست کشور بودیم که این دستاورد گویای سطح فعالیت‌های انجام شده در این دانشگاه دارد.

معاون دانشجویی دانشگاه کار تصریح کرد: همایش تجلیل از کودکان کار را در دانشگاه برگزار کردیم که طرحی نو بود و بعدازآن سایر دانشگاه‌ها از ما تقلید کردند. در سال ۹۸ نیز در راستای حمایت از تولید داخلی نمایشگاه محصولات صنایع‌دستی استان را از تمامی شهرستان‌ها برگزار کردیم که مورد تحسین و تقدیر قرار گرفت؛ در حوزه دانشجویی خروجی فعالیت‌های ما باعث شد جزو دانشگاه‌های برتر باشیم.

وی بیان کرد: وزارت علوم تحقیقات و فناوری در سال ۹۵ دانشگاه‌های غیرانتفاعی سراسر کشور را از جهت برنامه‌های آموزشی و پژوهشی و فرهنگی مورد ارزیابی قرار داد که دانشگاه کار حائز رتبه «الف» شد.

عباسی نیکو گفت: از بهمن ۹۸ تصمیم گرفتیم برای اولین بار دوره‌های کاردانی را با حدود ۸۰ رشته تحصیلی و بدون شهریه ارائه کنیم، همچنین برای مقاطع کارشناسی ارشد نیز تخفیفات عدیده‌ای را مدنظر قرار دادیم.

برگزاری کلاس‌های دانشگاه کار در فضای مجازی

زندی معاون آموزشی دانشگاه کار خاطرنشان کرد: این معاونت با رویکرد ارائه آموزش‌های استاندارد و با کیفیت تلاش دارد نیروهای متناسب با بازار کار را تربیت کند تا با برنامه‌ریزی به اهداف تحصیلی خود دست پیدا کنند.

وی عنوان کرد: دانشگاه کار با ۶ رشته کارشناسی آغاز به کار کرد و اکنون بالغ‌بر ۷۶ رشته دانشگاه در مقاطع مختلف برای دانشجویان ارائه می‌شود که از این تعداد رشته، ۵۷ رشته در مقطع کارشناسی و کاردانی است.

زندی اعلام کرد: ۱۴ هزار دانشجو در این دانشگاه آموزش دیدند و ۱۰ هزار نفر فارغ‌التحصیل شدند. اغلب فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در واحدهای صنعتی استان و حتی کشور مشغول به کار شدند.

وی گفت: در این دانشگاه ۲۵۰ استاد با رتبه‌های علمی از استاد تمام تا مربی همکاری دارند که ۳۰ درصد آنان عضو هیئت‌علمی این دانشگاه و یا دیگر دانشگاه‌ها هستند. در دانشگاه کار به‌منظور ارتقای آموزشی سعی کردیم از دانشگاه‌های مادر استان به‌عنوان الگو استفاده کنیم، برای همین منظور برای استفاده از شیوه‌های نوین آموزشی قراردادهای مختلفی را منعقد کردیم.

معاون آموزشی دانشگاه کار بیان کرد: با توجه به شیوع کرونا بستر لازم را برای آموزش مجازی را در دانشگاه فراهم کردیم و طی ترم تحصیلی گذشته بالغ‌بر ۱۰۰۰ کلاس این دانشگاه به‌صورت مجازی برگزار شد.

وی اعلام کرد: ۴۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در مقطع ارشد در دانشگاه‌های دولتی و آزاد پذیرفته شدند، همچنین ۱۰ درصد دانش‌آموختگان این دانشگاه در مقطع دکترا پذیرفته شدند.

انجام ۵۷ طرح پژوهشی در دانشگاه کار

پاکبان عضو هیئت‌علمی گروه نساجی و معاون پژوهشی و ارتباط با صنعت دانشگاه کار اظهار کرد: بر اساس چارت این دانشگاه دروس عملی بخش مهمی از تحصیل را شامل می‌شود و بیش از ۲۰ کارگروه تخصصی مانند جوشکاری، عملیات حرارتی، آزمایشگاه شیمی، آزمایشگاه کنترل کیفیت کالا و ایمنی در این دانشگاه وجود دارد که برای رشته‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: جهت ارتقای سطح علمی دانشگاه و هیئت‌علمی اشتراک نشریات علمی و بانک‌های اطلاعاتی خریداری شده است تا دانشجویان به مقالات علمی دست پیدا کنند.

معاون پژوهشی و ارتباط با صنعت دانشگاه کار بیان کرد: نتیجه اقدامات تحقیقات به عقدقرارداد با تعدادی از شرکت‌های مهم منجر شده که چندین طرح پژوهشی منعقد شده است.

وی با اعلام اینکه این دانشگاه تنها مرکزی است که وزارت کار مجوز برگزاری دوره‌های ایمنی را دریافت کرده است، بیان کرد: برای افزایش مهارت دانشجویان تلاش می‌شود تا علاوه بر دروس مهارت‌های دیگر را بیاموزند و همین دوره‌ها منجر به حضور دانشجویان در مسابقات ملی مهارت شده است، همچنین با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای و جهاد دانشگاهی قزوین دوره‌های آموزش کوتاه‌مدت برگزار شده است.

پاکبان عنوان کرد: دانشجویان در هر ترم تحصیلی باید دروس عملی خود را در واحدهای تولیدی بگذرانند؛ در سال‌های اخیر دانشگاه از استارت‌آپ‌ها حمایت کرده که برخی از آن‌ها به کارآفرینی ختم شده است.

وی گفت: دانشگاه کار اولین دانشگاه سبز کشور است که در راستای حمایت از محیط‌زیست اقدام به راه‌اندازی نیروگاهی کرده است که ۳۰ کیلووات از برق آن در دانشگاه مصرف و ۱۱۰۰ کیلووات از آن در واحد رفسنجان به فروش می‌رسد که این طرح در راستای اهداف توسعه پایدار کشور انجام شده است.

 معاون پژوهشی و ارتباط با صنعت دانشگاه کار توضیح داد: طی تفاهم‌نامه با پارک علم و فناوری مجوز ایجاد مرکز رشد و شکوفایی خلاقیت را دریافت کردیم که در این مرکز دانشجویان تحت نظارت اساتید دانشگاه فعالیت دارند و تلاش می‌کنیم که به واحدهای صنعتی و نیمه‌صنعتی تبدیل شوند و تا به امروز ۵۷ طرح پژوهشی توسط اساتید در این دانشگاه انجام شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی شهریه دانشجویان طرح های دانش بنیان رئیس دانشگاه کار استان قزوین دانشگاه ها هیئت علمی دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۹۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در دیدار با سفیر فدراسیون روسیه در ایران که در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به رو به جلو بودن روابط بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: بر اساس آنچه که در عرصه دیپلماسی می‌گذرد، شاهد هماهنگی بسیار خوب بین دیپلمات‌های ایران و روسیه هستیم و معتقدیم که این دیپلماسی باید در بخش علمی هم به همین میزان از اهمیت و قوت برخوردار باشد تا بتوانیم روابط سیاسی خوبی که بین دو کشور شکل گرفته است را از طریق دیپلماسی علمی پایدار و تقویت کنیم.

وی با ابراز خرسندی از برداشته شدن قدم‌های مثبت در سال‌های اخیر در مسیر تقویت دیپلماسی علمی و گسترش روابط علمی دانشگاه‌های ایران و روسیه، تاکید کرد: در کنار روابطی که هر یک از دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های روسیه دارند، قریب یک دهه است که اجلاس مشترک رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه شکل گرفته است و شاهد برگزاری اجلاسیه‌های رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به صورت حضوری و مجازی و به میزبانی هر دو کشور بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه تهران با یادآوری اینکه آخرین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه سال گذشته به میزبانی دانشگاه دولتی مسکو در روسیه برگزار شد، گفت: این اجلاس قرار است در سال جاری در ایران برگزار شود و دانشگاه تهران در حال تدارک این برنامه در تهران است.

مقیمی در ادامه به تشریح سابقه درخشان فرهنگ و تمدن ایران پرداخت و بیان داشت: یونسکو در سال ۲۰۱۷ میلادی دانشگاه جندی شاپور ایران را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در جهان معرفی کرد و در آن سال، قدمتی ۱۷۵۰ ساله را برای دانشگاه جندی شاپور ثبت نمود. این درحالی است که قبل از آن، رکورد قدیمی‌ترین دانشگاه دنیا برای دانشگاه بولونیا در ایتالیا با بیش از ۱۲۰۰ سال قدمت ثبت شده بود.

وی خاطرنشان کرد: هر چند ۹۰ سال از قدمت مجموعه فضا‌های فیزیکی حال حاضر دانشگاه تهران می‌گذرد، اما با توجه به قدمت سنت دانشگاهی در ایران، پیشینه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران محدود به این ۹۰ سال نیست. شورای عالی انقلاب فرهنگی در اواخر فروردین ماه مصوبه‌ای گذراند که طی آن زمینه اتصال قدمت جندی شاپور به دانشگاه تهران مهیا شد؛ بنابراین دانشگاه تهران که به عنوان میراث‌دار دانشگاه جندی شاپور شناخته می‌شود و از طرفی نماد آموزش عالی ایران نیز است، با ۱۷۵۷ سال قدمت و پیشینه، آموزش عالی ایران را در جهان نمایندگی می‌کند.

رئیس دانشگاه تهران به انتظار نهاد‌های تصمیم‌گیر در جمهوری اسلامی ایران به منظور ایفای نقش محوری دانشگاه تهران در تعاملات علمی داخلی و بین‌المللی، گفت: فرصت خوبی فراهم شده است تا علاوه بر روابطی که در سال‌های اخیر با دانشگاه‌های روسیه برقرار کرده‌ایم، از منظر جایگاه و مأموریت جدیدی که به دانشگاه تهران در زمینه تدوین سند دانشگاه تمدن‌ساز سپرده شده است، بتوانیم نقطه عطف جدیدی را بین دانشگاه‌های ایران و روسیه ایجاد کنیم.

وی با اشاره به دعوت از رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور‌های مختلف از جمله روسیه به منظور حضور در آئین افتتاح بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با نودمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران در ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳، گفت: در کنار این آئین می‌توانیم نشست‌های دوجانبه با رؤسای دانشگاه‌های جهان داشته باشیم.

 مقیمی در این دیدار که رئیس دانشکده هوافضای دانشگاه تهران نیز حضور داشت، با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه دولتی مسکو برای ساخت و بهره‌برداری از یک ماهواره تحقیقاتی مشترک، گفت: کار‌های مطالعاتی و عملیاتی این پروژه تحقیقاتی آغاز شده و در جریان است، البته انتظار داریم که کار با سرعت بیشتری پیش برود.

در ادامه، الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران نیز در این دیدار که با حضور دکتر مهدی فکور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و دکتر دلاور مدیرکل امور اعضای هیأت علمی و دانشجویان بین‌الملل دانشگاه تهران برگزار شد، در برشمردن دیگر زمینه‌های علمی برای همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های برتر روسیه، از جمله در حوزه‌های مدیریت رسانه، حکمرانی و ... اعلام آمادگی کرد و گفت: دانشگاه تهران در آئین افتتاح بزرگداشت سنت ۱۷۵۷ ساله سنت دانشگاهی که ۸ خرداد ماه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، میزبان رؤسا و هیأت‌های بلندپایه دانشگاهی از کشور‌های مختلف از جمله روسیه است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، «الکسی ددوف» سفیر فدراسیون روسیه در تهران نیز که به همراه «ایگور دمکین» رایزن سفارت فدراسیون روسیه در جمهوری اسلامی ایران در این دیدار حضور پیدا کرده بود، با ابراز خرسندی از بازدید مجموعه‌ای دانشگاهی به قدمت دانشگاه تهران، همکاری علمی را یکی از مؤلفه‌های اصلی در روابط بین دولت‌ها دانست و برای گسترش همکاری‌ها و اقدام ویژه به منظور اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه‌های موجود فی‌مابین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های روسیه اعلام آمادگی کرد و درخواست نمود تا زمینه‌ای به منظور سفر دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مسکو از دانشگاه تهران و آشنایی با ظرفیت‌های تمدنی ایران فراهم شود.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • کاهش وابستگی شهرداری قم به محصولات غیر بومی با همکاری استارتاپ‌ها
  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس